2013. szeptember 30., hétfő

Kifőztük 2013 október



Rég óta olvasom a Kifőztük havonta megjelenő számait, jól jön amikor nem tudom mit főzzek, de nézegetni valónak sem utolsó. Nagyon szép, igényes, és a képek gyönyörűek. Általában ünnepek előtt szokott jól jönni, amikor előre eltervezem a menüt, mindig van egy-egy fogás amit elkészítek belőle, még nem csalódtam benne.

Az októberi számban nagyon tetszik, hogy gondoltak azokra is akik a munkában is "otthonit" szeretnek enni, illetve sok szezon gyümölcs- zöldség van a receptekbe. 

Pár kedvcsináló, amiket ki fogok próbálni:










2013. szeptember 29., vasárnap

őszi craftolás- gesztenye



Nálam az ősz összekapcsolódik a gesztenyével. Gyerekkori házunk környékén rengeteg utcában volt gesztenye fasor. Gyerekként rengeteg játékhoz jó volt, de a felnőttként azért látom hogy sok takarítással és veszéllyel (egyszer betörte az ablakunkat) is jár. Annyira szeretem az alakját (pont tenyérbe illő),  a színét, ahogy fénylik, szerintem az egyik legszebb termés. Összegyűjtöttem pár ötletet, hogyan lehet vele kreatívkodni. (Sajnos a linkek többsége nem angol és nincs is elkészítési útmutató hozzájuk, de érdemes megnézni a hangulatos képek miatt.)




Hand painted chestnuts. Easy and fun to make. From Craft & Creativity.


Autumn chestnut decoration


GAP Photos - Garden & Plant Picture Library - Autumn crafts - Animals made of matches, chestnuts and acorns - GAP Photos - Specialising in horticultural photography


use of chestnut


chestnuts LETTERS CRAFTS










2013. szeptember 28., szombat

Ehető művészet- süti dekor

Az esty blogját nézegetve találtam rá az Andie's Special Sweets-re, aki ehető dekorációkat készít. Hihetetlenül élethűek, és annyira sokfélét készítenek. Nagyon hangulatossá tudnak tenni egy tortát, muffint, még azt is eltudom képzelni így ősszel mennyire jó lehet makkot (persze ha nem tömény cukorból van és nem arany árban...) nassolgatni valami szép tálból.

Kigyűjtöttem a kedvenceimet, és a linket ahol tudtok nézelődni.

http://www.etsy.com/shop/andiespecialtysweets


Woodland Cake Decorating Set / Make This Cake and Eat it Too ...Edible Decorating Set / featured in the Etsy blog and Nerdcore.

Edible Branches, Sticks and Twigs -Chocolate Flavor -200 -Confection Embellishment

Candy Sweet Colorful Wild Mushrooms / A Collection of 42 Freshly Harvested Candy Mushrooms







Edible Sugar Fall Leaves 3 dozen -Autumn Cake and Confection Decor

Edible Game Tiles (16) and Edible Game Tile Racks (2) , Featured on: Flavor Wire, Dude I Want That, and The Awesomer


Snowflake Lollipops -3 sizes / 45 pieces- weddings, favors, escort accompaniment / Featured -Martha Stewart Weddings

2013. szeptember 26., csütörtök

Itt van az ősz, itt van újra....megfáztam

Milyen is lenne az ősz megfázás nélkül? (urbán legendákból hallani hogy igenis létezik)





Régen amikor megfáztam mindig magas lázam volt, ami azt jelentette ha tehettem az ágyban pihentem. Mostanában ( jó + 5 kgval) már ritkábban vagyok beteg, és maximum hőemelkedésem szokott lenni egy enyhébb megfázásnál. Így már annyira nem érzem az ágynyugalom szükségességét, aminek általában az  a következménye hogy nem figyelek magamra eléggé és még jobban megfázok. A másik dolog amit nem szeretek a láz nélküli megfázásaimban hogy semmi nem látszik rajtam csak én érzem magam rettentően rosszul, hisztis leszek, törődésre és figyelemre vágyok, érzelmileg totálisan labilis leszek és nagyon hamar elfáradok.

Most úgy jártam hogy 1-2 hétig betegnek éreztem magamat, a majd a hét végére már jól voltam, elkezdtem megint futni és minden visszatért a rendes kerékvágásába, DE!!! ma arra ébredtem hogy fáj a torkom, tüsszögök és náthás vagyok (persze mindez nagyon enyhén, de akkor is....).

A "rövid" bevezetés után arról fogok írni, hogy miket szoktam csinálni ilyenkor.


Tea

Ugye ilyenkor (is) rengeteget kell inni. Nekem az egyik kedvencem ilyenkor a kamilla tea, aminek csomó jó tulajdonsága van. és finom is. A másik a karamellás hagymatea. Velem csodákat azért nem művelt, de jobban éreztem magam tőle.

Karamellás hagymatea - köhögés ellen

Echinacea cseppek

Ez egy gyógynövénykivonat. Rengeteg dologra jó és nem is annyira rossz az íze. Naponta csomószor lehetne szedni, de én persze mindig elfelejtem. "Fertõzések leküzdõje, immunrendszer, megfázás és influenza, gombafertõzés, sugárterápia, sebgyógyítás, ízületi gyulladás. Fõzete vagy tinktúrája fertõzést csökkentõ, ízületi gyulladást gyógyító hatású. Megfázás, influenza, mandulagyulladás, hörghurut, szamárköhögés, agyhártyagyulladás és fülgyulladás kezelésére is alkalmazható. Sugárkezelés során a fehérvérsejteket védi. Hüvelyi gombafertõzések esetén krémbe keverve használatos. Vágások, égések, pikkelysömör, nemi szervi herpesz és ajak herpesz ellen is hatásos a krém."


C vitamin

Legjobban a a rágótablettákat szeretem. Én ezt szoktam szedni, narancsos íze van: 

C-VITAMIN TEVA 500 mg rágótabletta 

Ginseng ampulla

Régebben használtam, amikor elég gyakran voltam beteg. Ez ginseng gyökérből és méhpempőből készül. Általánosan jót tesz az embernek, nekem immunrendszer erősítésre ajánlották, de ahogy olvasom jó a hajhullásra meg még mindenfélére.






2013. szeptember 25., szerda

Sorozatok I.

Ujjgyakorlatként (hogy belejöjjek a blogolásba) az aktuális sorozataimat gyűjtöttem össze, ne ijedj meg, a lista hosszú lesz, tényleg hosszú....

 Lányos:


Hart of Dixie (2011) Poster

Aranyos, ugyanakkor nem túl mély sorozat egy New Yorkból vidéki kisvárosba költöző doktornőről.

Bunheads (2012) Poster

Imádtam a Szívek szállodáját, így találtam rá ( ugyanaz a forgatókönyv írójuk). Sajnos a Bunheads nem annyira jó, sőt sokszor idegesítően túljátsszák a szereplők és erre még a forgatókönyv írok is rátesznek egy kalappal, ugyanakkor aranyos, lányos, szórakoztató és nagyon könnyed, egy fárasztó nap után jól esik.

Downton Abbey (2010) Poster

Imádom a kosztümös sorozatokat is, jó színészek, érdekes történet, gyönyörű korhű ruhák és környezet, mi kellhet még egy romantikus lánynak?:)

Call the Midwife (2012) Poster

A Call the midwife szintén az általam kosztümös sorozatnak nevezett kategóriába tartozik. Erről is csak jókat írhatok, megható, érdekes és izgalmas.

Candlefordi kisasszonyok (2008) Poster

Ezt a sorozatot nyáron kezdtem el nézni, most a 2. évad elején tartok. A régi romantikus könyvek, sorozatok hangulatát hozza vissza, mint az Elfújta a szél vagy a Büszkeség és balítélet. 



Don't Trust the B---- in Apartment 23 (2012) Poster

Ezt is néztem és nem nagyon maradt meg belőle sok, gonoszkodós-vicces-lányos, az biztos hogy életvezetési tanácsokat nem innen fogadnék el.

New Girl (2011) Poster

Ez is kikapcsolódásnak jó, de semmi maradandó nyomot nem hagy.

vicces:

2 Broke Girls (2011) Poster

Ez a tipikus, eltúlzott karakterest sitcom. A lányok álma hogy egy cupcake boltot nyissanak, nehéz úgy nézni hogy ne kívánjak meg egy muffint én is, általában agyatlan nassolásba torkollik az este. Sokszor ez volt az apropója egy kis muffin sütögetésnek:) Sajnos a 2. évad elég gyenge volt, remélem a 3. évadban újra belejönnek.

Agymenők (2007) Poster

Ez egy életmentő sorozat volt az egyik vizsgaidőszakban, amikor csak tanultam és tanultam és minden életkedvem elment. Szerethető aranyos karakterek, akik a családomra, barátaimra emlékeztetnek egy kicsit, szóval geekek,na:) Az elmúlt pár évad már nem volt az igazi, de még reménykedem....

A kondom el van vetve (2011) Poster

Városi lány a tökéletes kertvárosban. Itt is az eleje sokkal erősebb a jelenleginél, most már nem is értem a szereplők viselkedését.

Kínos (2011) Poster

Sokkal jobb, mint amit vártam tőle. Ez is kikapcsolódásnak jó, de ha kevés időnk van azért nem ezt javasolnám.

Városfejlesztési osztály (2009) Poster

Van egy stílusa amihez hozzá kell szokni, de utána abbahagyhatatlan. 

Fantasy:


A vámpír, a vérfarkas és a szellem (2008) Poster

Érdekes megközelítése a vámpíros-szellemes-vérfarkasos témának. Ez is szép volt meg jó, de az utolsó évadban az összes szereplőt lecseréltek, milyen ez már?! (megjegyzé: Annie variálható kardigánját elfogadnám.)

Elveszett lány (2010) Poster

Nem a legértelmesebb, de Kenzi goth ruháiért érdemes nézni. Olyan mintha egy Pretty Little Liarst összegyúrnának egy fantasy világgal és szexel megtűzdelnék. 

Trónok harca (2011) Poster

Bevallom én nem szerettem meg egyből ezt a sorozatot. (most lehet hurrogni) Tesóm kényszerített hogy nézzek meg belőle pár részt, a világ és a történet tetszett, de valahogy a képernyőre vitel nem jött be nekem. Aztán elkezdtem olvasni, és a könyvet annyira megszerettem hogy még egy esélyt adtam a sorozatnak. Most pedig ezt is imádom. A kedvenc szereplőn a faceless man, Jagen H'ghar, amikbe reménytelenül bele is szerettem. 

The Walking Dead (2010) Poster

Zombik, zombik.... mint egy zombis film csak ez sorozat.

Vikingek (2013) Poster

Erről annyi jót hallottam, és még most se értem. A főszereplőnek konkrétan két fajta arca van, vagy mosolyog vagy csak simán néz, de általában a helyzettől függetlenül mosolyog. Kellet valami a vacsorához ( film + kaja = (L) ) és épp nem volt semmi sorozat , ezért végig láttam az első évadot. Nem értem. Olyan buták benne a szereplők, a történet is.... és ahogy angolul beszélnek benne....

Akció:


Homeland: A belső ellenség (2011) Poster

Zseniális, soha nem tudod mi fog történni, ki a rossz fiú.

A törvény embere (2010) Poster

Az elején zavart a főszereplő stílusa, de a déli akcentus annyira vicces, szóval tovább néztem. Most már nagyon szeretem, és várom a folytatást. Rendőrbírós, lövöldözős nagyon jó szereplőkkel.

Hell on Wheels (2011) Poster

Ez pedig vonatépítős. Az első évad vége annyira szomorú volt :( Akció, bosszú, rabszolgák felszabadítás utáni helyzete, nincs unalmas része.

Animáció:


A Madagaszkár pingvinei (2008) Poster

A Madagaszkár pingvinjei ez a sorozat. Annyira cuki (ezt már csak így lehet leírni)!!!!! Én is a pingvinekkel akarok komadózni!!!!!


Remélem kedvet kaptatok valamelyikhez, ha van véleményed, kedvenced, vagy ami utálsz írd meg!







Minden kezdet nehéz....

Hello Világ!

Ezentúl már az én fejembe is beleláthatsz. Nehéz első postot írni, jó lenne vmi ütőset, valami kreatívat, valami ami kifejez engem és a blogomat. Ilyet nem tudok, úgyhogy haladjuk csak tovább és jöhet is a sokkal kötetlenebb második...