2014. március 2., vasárnap

heti menü

a hétvégén :

Zöldfűszeres-fokhagymás sült pontyfilé


  • kb. 4 főre:
  • 1 kg pontyfilé
  • 10 dkg vaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál aprított bazsalikom
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • őrölt fehérbors
  • őrölt pirospaprika
  • liszt
  • kb. 1 evőkanál citrom
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • kevés reszelt sajt
A filéket ferdén bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, a hűtőben pihentetjük kb. bő fél órát.

7 dkg vajat habosra keverünk, belekeverünk 2-3 gerezd reszelt fokhagymát, a finomra aprított zöldeket, a citrom héját, a vágatokba töltjük az ízesített vajat.

Tűzálló tálba sütőpapírt teszünk, vékonyan megolajozzuk, a haldarabokat belefektetjük, tetejükre paprikás lisztet szitálunk, a maradék vajat rámorzsoljuk a tetejükre. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük kb. 25 percig. 

Felverünk 1 tojást, elkeverjük a tejföllel, reszelt fokhagymával, enyhén sózzuk, borsozzuk, reszelt sajtot keverünk hozzá, a halakra kenjük. A sütőt légkeverésre állítjuk, visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, amelyet a tepsiben visszamaradt zsiradékkal kicsit meglocsolhatunk, valamint ízlés szerinti salátával kínáljuk.

http://www.mindmegette.hu/zoldfuszeres-fokhagymas-sult-pontyfile.recept

Pudingos kekszek recept


http://www.nosalty.hu/recept/pudingos-kekszek

jövő héten:

Borscsleves, ahogy Antal Vali szereti


borscs

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/levesek/borscsleves-ahogy-antal-vali-szereti.html

Zabpelyhes dzsuvecs (szerb finomság) húsimádóknak


dzsuvecs-zabbal

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/egytaletelek/zabpelyhes-dzsuvecs-szerb-finomsag-husimadoknak.html

Chilis bab hús nélkül


veganchili

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/chilis-bab-hus-nelkul.html

ez lesz lefagyasztva ésa hét második felében esszük meg tortillával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése