2013. október 31., csütörtök

What I Ate Wednesday

Megint nem sikerült saját képeket készíteni :(

Reggeli


Green smoothie: spenót + alma + banán.
Közepesen lett jó, még nem találtam meg a fügés helyet mit fogok inni. Most a kertben körte van, alma és sütőtök szokott még itthon lenni. Valami ötlet?

Ebéd

Gombás-cukkinis lecsó tojással

A lecsó leve levesként, nagyon finom lett. Tegnap a sok zöldségből nagyon sok lé lett főzés közben, így meghagytam "levesnek".

Utána lecsó cukkinivel, kolbásszal. Nem szeretem, de W meg igen és otthonról kaptam csomó paprikát.

Vacsora

spinach-arugula-cranberry-walnut-salad

Saláta: saláta + paradicsom + sajt + felvágott + uborka + joghurt + tabasco szósz


Sütöttem még sütőtökös sütit teljes kiőrlésű lisztből.

Nassolás

Vaníliás karikák csokival bevonva.


2013. október 28., hétfő

weekly lovely moments





❤ régen a Természettudományi Múzeum volt a kedvencem, most okt 23 alkalmából ellátogattunk Wvel, egy kis nosztalgia

❤ utána sétáltunk egyet az Orczy kertben, van ott egy kalandpark, ki kéne próbálni

❤ hétvégén töklámpásokat nézni ( több éve akarok elmenni)

❤ Candy Crush Saga

❤ szép idő, sütőtök még mindig, savanyú káposzta, rengeteg összebújás, Great Gatsby, Batman, cuki dal a Big Bang Theoryban, kiolvastam az Abarat 3-at, csokis BIO keksz

2013. október 27., vasárnap

Black Milk- Halloween

Amikor elkezdett a leggings divatos lenni ismertem meg ezt a márkát, igazán egyedi darabjaik vannak. Ez egy kis halloween válogatás. A két utolsó fekete ruhát szerintem meg lehet csinálni házilag is, csak vagdosni kell. A bordó ruha most nagyon divatos, máskor is fel lehet venni. A leggingsek közül is többet felvennék más alkalomra is.









2013. október 24., csütörtök

What I Ate Wednesday

Nem megy ez az ételfotózás, teljesen elfeledkeztem róla, úgyhogy a képek megint kölcsönvettek lesznek :(

Reggeli


Rántotta két tojásból, egy szelet kenyérrel, és egy pohár tejjel. Tegnap elég sok A Model Recommends-et néztem (http://www.youtube.com/user/AModelRecommends) és ő beszélt arról hogy a tojás milyen jó, és mennyire mellőzve van.

Ebéd


Rakott karfiol (http://www.nosalty.hu/recept/rakott-karfiol), de valahogy nem sikerült túl jól :( Ehhez baracklevet ittam, kicsit kezdem már unni a teát.

Nassolás


Már egy hete szeretnék róka alakú kekszet sütni, (most épp nem volt elég vaj itthon), de annyira beleéltem magam a süti evésbe, hogy gyorsan összedobtam egy adag muffint. Az alapreceptem ez: http://www.nosalty.hu/recept/legegyszerubb-muffin , az a jó benne hogy nem kell méricskélni, és nagyon gyors és finom:) Most mandula aromával és csokidarabokkal dobtam fel.

Vacsora



Füstölt hal (nyamii!!!!) salátával, egy kis joghurt+light majonéz+balzsam ecet öntettel.
 

2013. október 21., hétfő

Könyvtárban jártam....


      
  

Hirtelen ötlettől vezérelve ma elmentem a könyvtárba (rájöttem hogy ma járnak le a könyvek...), és egész jó könyveket hoztam el. Moning másik sorozatát imádtam (Tündérkrónikák), ebben Dani a főszereplő, remélem legalább olyan jó lesz mint az volt.  Az uralkodót azért választottam, mert rég nem olvastam történelmi regényt, pedig nagyon jók vannak. Sajnos a kedvenc sorozataimat már végigolvastam, most remélem rátalálók egy újabbra. A többit a borítója alapján választottam :)

Ti mit olvastok/ mit fogtok?

http://moly.hu/konyvek/melissa-marr-torekeny-orokkevalosag
http://moly.hu/konyvek/karen-marie-moning-iced-megnyilik-az-eg
http://moly.hu/konyvek/scott-westerfeld-behemot
http://moly.hu/konyvek/c-j-sansom-az-uralkodo
http://moly.hu/konyvek/abigail-gibbs-vacsora-a-vampirral

2013. október 19., szombat

őszi DIY

Hazafele jövet rengeteg szép falevelet láttam, arra gondoltam jó lenne valamit kezdeni velük. Összeszedtem pár ötletet a tartósításukra és a felhasználásukra, de az se keseredjen el akinek nincsenek levelei, az utolsó linkre kattintva megnézheti hogyan tud sajátot készíteni.

Kétféleképpen lehet tartósítani a faleveleket:

Viaszolás

DIY Wax-Dipped Hanging Leaves // via martha stewart

Fogod a levelet és az olvadt viaszba belemártod, majd fellógatva hagyod megszáradni. Bővebben: http://www.marthastewart.com/917692/hanging-leaves?xsc=eml_hws_2009_09_24#slide_0

Viaszos papír

How to preserve pigmentation in colorful leaves for fall decor with wax paper and a warm iron.

Fogj egy papír törlőkendőt és rakd rá a levelet, majd közepes hőmérsékleten vasald át. Ismételd meg a másik oldalon is. Az így kapott kiszáradt levelet rakd két viaszos papír közé, fedd le egy töröközővel hogy megvédd a hőtől, és menj át rajta vasalóval míg a papír össze nem ragad. Vágd ki ahogy szeretnéd.


Pár ötlet a felhasználásra:

DIY Leaf Confetti


leaf, leaves, waxed, pressed, preserved, garland, banner, bunting, window, display, fall, autumn, crafts, DIY


craft ideas for kids - leaf wreath


Leaf Wreath - Voila!


Ha nem találunk szép leveleket mi is készíthetünk:



2013. október 17., csütörtök

What I ate Wednesday

Reggeli

A konyha asztalra volt kirakva ez a fahéjas müzli, és annyira jó illata volt hogy elcsábultam (eredetileg zöld smoothie lett volna). Ezer éve nem ettem ilyen cukros nagyon nem egészséges müzlit, és annyira finom volt, én nem értem hogy másoknak miért nem hiányzik a cukor meg a szénhidrát..... Ez a fahéjas íz annyira illet az esős őszi időhöz.

Ebéd



Leárazva vettem tofut és őszintén fogalmam sem volt hogy lehet elkészíteni. Gyors internetes nyomozás után megtudtam, hogy mindenképp meg kell sütni, találtam egy sima paníros receptet, elkészítettem (jól megégetve a panírt) és salátával ettem. (plusz barbecue szósz, mert semmi íze nem volt)

Nassolás

Sajnos a reggeli fahéjas müzlire rájártam.

Vacsora



Túrós zsemle, volt itthon egy kis túró amivel már muszáj volt valamit kezdenem. Ez se a legfogyókúrásabb, de annyira finom!


Ez az én Pumpkin Spice Latte variációm.Mivel nem szeretem a kávét, tulajdonképpen ez ízesített tej. Van benne fahéj, vanilia, gyömbér, szegfűszeg, juhar szirup és egy kis sütőtök püré. Nyami:))))